Finn - Adventure Time Set

29 Mart 2016 Salı

Belirginsizleşmek

Şayet bir kitap yazacak olsaydım ismini "Belirginsizleşmek" koyardım ki, tek başına bu denli yüklü miktarda anlam taşımanın zorluğunu çekenler arasında, ya da onu bunu boş verin tek bir kelimenin size verebileceği anlam bakımından ne kadar da zengin bir kelime. 

Belirginsizleşmek..
Beyninin içinde dolaşan sesler gibi, gözünü açtığın her ilk anda görmek istediğin şeyler gibi, rüzgara dayanamayan bir trafik levhası; dahası göç ettikten sonra eşini bulamayan başka bir yere de ayrılmamış turna gibi.

Belirginsizleşmek..
Kolu bacağı umuttan, aklı kıt küçük çocuklar gibi, umudu var aklı yok, yapamıyor ama bekliyor işte. Beceriksiz ama en güzelini hak eden gibi.

Belirginsizleşmek..
Tüm hayatı boyunca rötarlı olsa da tek sefer yapmış, tecrübesiz bir küçük pilot yüzünden eklemleri kırık evin balkonunda ölümü bekleyen uçurtma gibi.

Belirginsizleşmek..
Ben gibi, biraz sen gibi, kitabın kapağını açtığın ilk anda göreceğin Mehmet gibi. İçim buruk, aklına reset atmışlar! Anlamdan uzak, bir temizlikçi gibi.

Belirginsizleşmek..
Biraz belirmek biraz delirmek, adam kayırmak hissizleşmek, ve sönmek. Tömbekilerden nefret etmek, rüyanda ona sarılmak ve uyandığında ona benzeyen birini gördüğün ilk salisede, kalbin hiç pompalamadığı kadar vücuda kan pompalaması ve o kanın saç uçlarına kadar oluşturduğu baskı hissi.

Belirginsizleşmek..
Arta kalan şarkılarınızın her seferinde yanlışlarını ve dahası pişmanlıklarını, boğazına düzmesi gibi. 
Uzaklarda bir yerlerdeki annemin kokusu, yanında nefes alamadığım babam.

Belirginsizleşmek ne demek?
Görünmemek, gözlerinizin içinde baktıklarında arkandaki duvarın, üzerindeki süsü incelediklerini kabullenmek demek, sesinin kısılması karabasanları özlemle yad etmek, ve boktan bir özetle; tüm bunları kafanda hissedip her cümlende anlamasalar da yer vermek, sorduklarında ise "derdin bu muydu?" sorularıyla değersizleştirilmek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder